• image
  • image
  • image
  • image

Mathildedalin kulttuuriyhdistys ry -
Mathildedahls kulturförening ry

on perustettu vuonna 2004. Sen tarkoituksena on edistää Meri-Teijon alueen kulttuuritoimintaa ja koota eri kulttuurialan harrastajat yhteen.
Lisäksi yhdistys vaalii alueen kulttuurimaisemaa ja rakennusperintöä.

RuukinAvainYleiso1
Ruukkipäivä on jo kesän odotettu koko perheen tapahtuma. Tapahtumapäivänä on tarjolla elämyksiä, seikkailua ja musiikkia ruukkihenkeen. Markkinatorilla käsityöläiset myyvät tuotteitaan. Asiantuntijaluentojen aiheet ovat käsitelleet mm. ruukkihistoriaa ja kulttuuriympäristön vaalimista.

Vanhojen kirjojen kierrätystori palvelee kirjojen ystäviä Kyläkonttorissa.
Tuo kirja kiertoon ja löydä uusi tilalle. Lisätietoja kirjatorista: Anneli Suitiala, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tule mukaan toimintaan!
Kulttuuriyhdistyksen tapahtumia järjestämään tarvitaan jatkuvasti innokasta talkooväkeä. Olisiko sinulla mahdollisuus osallistua tapahtuman järjestämiseen tai uusia, hyviä ideoita niiden kehittämiseksi? Jos haluat olla mukana, ota reilusti yhteyttä ja ilmoittele itsestäsi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Liity jäseneksi! Kätevimmin liityt jäseneksi maksamalla 20 euron jäsenmaksun yhdistyksen tilille. Kirjoita viestikenttään nimesi, osoitteesi, puh. numerosi ja sähköpostiosoitteesi.
Tästä voit myös tulostaa jäsenliittymislomakkeen ja säännöt

>> Liittymislomake

>>Säännöt

 

Teijon Tehtaat Vuosisatojen Saatossa -historianäyttely on rakennettu vanhaan valssi- ja putlausrakennukseen. Näyttelyssä esitellään Mathildedalissa ja Teijossa valmistettuja koneita ja laitteita sekä kerrotaan tehtaan historiasta.


Ruukkipolku kiertää Mathildedalin kylässä kiertävä ja kertoo kylän historiallisista rakennuksista. Kartan reitille voi ottaa päätepisteistä Ravintola Terhosta tai Ruukinrannasta tai tulostaa sen itse.

>> Tulosta tästä reitin opaskartta (SUOMI)

>> A walk through the ironworks, Map (EN)

>> Brukstigen Mathildedal, Karta (SVE)

>> In russian
 

Maakellarit

Salon kaupunki luovutti 2013 Mathildedalin uimarannan luona olevat vanhat maakellarit  ja niiden kunnostuksen kulttuuriyhdistyksen hallintaan. Maakellareita kunnostetaan talkootyönä museoviraston ohjeiden mukaisesti ja ne on tarkoitus ottaa käyttöön. Maakellarit ja niiden viereiset kiviaidat liittyvät olennaisesti ruukkikylän historiaan ja kylämaisemaan. Ilmoittaudu mukaan talkootyöhön!

Ruukkitehtaiden lähellä oleva maakellari on kunnostettu kulttuuriyhdistyksen Kellarigalleriaksi. Galleria toimii installaatiotilana, jonka voi varata teostensa esittämispaikaksi. Ideat ja yhteydenotot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kulttuuriympäristö

Kulttuuriyhdistyksen aloitteesta on käynnistynyt Mathildedalin ruukkikylän kulttuuriympäristön hoidon ja täydennysrakentamisen ohjeistuksen laatiminen. Työ tehdään opinnäytetyönä Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin laitokselle. Työ on valmistunut ja se on nähtävissä ja luettavissa kahvila Kyläkonttorissa.

 

Yhdistyksen hallitus 2016
Krista Gustafsson, puheenjohtaja
Anneli Suitiala, sihteeri
Esko Kahri
Jouko Roos
Timo Viikari
Tommi Loimovuori
Tuula Jermilä
Varajäsenet:
Anu Parantainen
Milla Rauma
Pauli Sarelius

Hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille yhdistyksen jäsenille. Kokouspäivät ilmoitetaan Tapahtumakalenterissa.

Ei tapahtumia