• image
  • image
  • image
  • image

Ryhmä- ja työhyvinvointiretket

MATILDAN TAIKA -kulttuuripaketti! (Valittu 2015 TOP 10 kulttuurimatkailupaketiksi)

Tutustu Mathildedalin ruukkikylään ja sen historiaan. Retken aikana kurkistamme alueen ja koko Suomen teolliseen historiaan, sekä siihen liittyviin tarinoihin ja tapahtumapaikkoihin. Ohjelma (4 h):
- Nautimme kahvit leivonnaisella kahvila Kyläkonttorissa, joka sijaitsee 1850 –luvulta peräisin olevassa muuntaja –rakennuksessa, meren äärellä.
- Pienen kävelyretken aikana tutustumme ruukkitehdasalueen vanhoihin rakennuksiin ja niiden historiaan oppaan johdolla. Teemme lyhyen kurkistuksen Teijon alueen ruukkien historiaan ja tähän päivään, sekä vierailemme historianäyttelyssä, jossa on esillä Teijon alueella valmistettuja koneita ja laitteita
- Alpakkakierroksen aikana tutustumme alueella laiduntaviin alpakoihin ja niiden elämään.  Kerromme alpakoista ja niiden elintavoista, villasta ja alpakkatuotteista.
- Nautimme lounaan ravintola Ruukin Krouvissa
- Ostosmahdollisuus matkan aikana

PAKETIN HINTA 2017: 1.9.-31.5. välillä arkisin:39 €/hlö (sis. Alv)ja 1.6.-31.8. välillä, sekä viikonloppuisin: 44 €/hlö(sis. Alv). Sisältäen kahvituksen, lounaan ja oppaiden palvelut. Paketti on tarjolla ympäri vuoden. Ryhmäkoko min. 20 henkeä.

MATHILDEDALISSA KOHTAAVAT RUUKKIMILJÖÖ JA LUONTO!

Tutustu Mathildedalin ruukkikylään punamulta taloineen, kartano-miljöineen ja vanhoine tehdasrakennuksineen upean luonnon ja meren äärellä. Retken aikana kurkistamme alueen ja koko Suomen teolliseen historiaan, sekä siihen liittyviin tarinoihin ja tapahtumapaikkoihin. Teijon kansallispuistossa voit kokea koko Suomen luonnon ja sen monivivahteisuuden minikoossa. Ohjelma (n. 6 h):
-
Saapuminen Mathildedalin Ruukkitehtaille. Aamukahvit saaristolaisleivällä.
- Pienen kävelyretken aikana tutustumme ruukkitehdasalueen vanhoihin rakennuksiin ja niiden historiaan oppaan johdolla. Teemme lyhyen kurkistuksen Teijon alueen ruukkien historiaan ja tähän päivään, sekä vierailemme Teijon Tehtaat Vuosisatojen Saatossa –historianäyttelyssä, jossa on esillä Teijon alueen ruukeissa valmistettuja koneita ja laitteita.
- Alpakkakierroksen aikana tutustumme alueella laiduntaviin alpakoihin ja niiden elämään.  Kerromme alpakoista ja niiden elintavoista, villasta ja alpakkatuotteista.
Retken aikana on myös ostosmahdollisuus.
- Nautimme lounaan  ravintola Ruukin Krouvissa, joka on kunnostettu vanhaa kunnioittaen entiseen karkaisimo –rakennukseen.
- Kokoonnumme Luontotalolla, Teijon kansallispuistossa, josta omatoimista tai opastettua  patikointia. Opastettu patikointi kiertää 5 km lenkin, käyden mm. Jeturkastin muinaisrannalla.
- Nautimme kahvit pullalla ulkona, Luontotalolla, nuotion ääressä.

PAKETIN HINTA: 1.9.-31.5. välillä arkisin:49 €/hlö (sis. Alv) ja 1.6.-31.8. välillä, sekä viikonloppuisin: 54 €/hlö (sis. Alv). Sisältäen kahvituksen, lounaan ja oppaiden palvelut Mathildedalin Ruukkitehtailla. Patikointi omatoimisesti. Ryhmäkoko min. 20 henkeä. 1.9.-31.5. välillä arkisin:59 €/hlö (sis. Alv) ja 1.6.-31.8. välillä, sekä viikonloppuisin: 64 €/hlö (sis. Alv). Sisältäen kahvituksen, lounaan ja oppaiden palvelut Mathildedalin Ruukkitehtailla, sekä Teijon kansallispuistossa. Ryhmäkoko min. 20 henkeä.

 

KOLMEN RUUKIN KIERROS!

Tutustu Kirjakkalan, Teijon ja Mathildedalin ruukkikyliin, sekä niiden historiaan. Kylät edustavat 1600-, 1700- ja 1800 – luvun ruukkeja punamulta taloineen, kartano-miljöineen ja vanhoine tehdasrakennuksineen upean luonnon ja meren äärellä. Retken aikana tutustumme Suomen teolliseen historiaan, Teijon kartanoon ja kirkkoon sekä, sekä niihin liittyviin tarinoihin ja tapahtumapaikkoihin. Ohjelma (6 h)
- Tutustumme oppaan johdolla Kirjakkalan ruukkikylään, sen historiaan ja nykypäivään.
- Nautimme aamukahvit Kirjakkalan ruukkikylässä.
- Tutustumme Teijon kartanoon ja koko ruukin värikkääseen historiaan sekä ainutlaatuiseen Teijon kirkkoon, joka on Suomen pienin kivikirkko.
- Nautimme lounaanravintola Ruukin Krouvissa, joka on kunnostettu vanhaa kunnioittaen entiseen karkaisimo –rakennukseen.
- Teemme pienen kävelyretken, jonka aikana tutustumme Mathildedalin ruukkitehdasalueen vanhoihin rakennuksiin ja niiden historiaan, sekä koko Teijon alueen teolliseen historiaan oppaan johdolla. Vierailemme historianäyttelyssä, jossa on esillä Teijon alueen ruukeissa valmistettuja koneita ja laitteita.
- Käymme katsomassa Mathildedalin ruukissa laiduntavia alpakoita ja varamme aikaa ostoksille.

PAKETIN HINTA: 49 €/hlö (sis. Alv) Sisältäen kahvituksen, lounaan ja oppaiden palvelut. Paketti on tarjolla ympäri vuoden. Ryhmäkoko min. 20 henkeä.

Pakettien varaukset ja tiedustelut:
Ruukkimatkailu Oy, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 050 – 3542487


 

2017 UUTUUDET

MATHILDA-MUORIN JOULURETKI!

Tutustu idylliseen Mathildedalin ruukkikylään punamultataloineen, kartanomiljöineen ja vanhoine tehdasrakennuksineen satumaisesta joulunajan tunnelmasta nauttien. Retken aikana teemme kierroksen ruukkialueella, nautimme jouluisista makuelämyksistä ja vierailemme kyläleipurin luona samalla hiljentyen joulun viettoon. Ohjelma (n. 4 h)
- Saapuminen Mathildedalin Ruukkitehtaille. Perinteinenjoulupuuro luumukiisselillä.
- Teemme ruukkikierroksen oppaan johdolla.
- Hiljennymme joulunaikaantunnelmallisessa Valimossa ja laulamme jouluisia lauluja.
- Tutustumme suklaan ja kahvin maailmaanmaistelemalla paikallisen Kyläpaahtimo Terhon huolella paahtamaa kahvia sekä porvoolaisen Petris Chocolate Roomin käsintehtyä suklaata. Samalla on mahdollisuus kertoa oma joulumuisto tai -tarina.
- Vierailemme Mathildedalin Kyläleipurin luona, jossa leivotaan artesaanileipää juureen. Leipuri kertoo juurileivän valmistuksesta, sekä leipomon synnystä. Leivän lisäksi leipomosta on mahdollisuus ostaa myös Mathildedalin Kyläpanimon käsityöläisoluita tuliaisiksi.
- Retkellä on ostosmahdollisuus.

PAKETIN HINTA: 1.11.-22.12.2017 välillä 38 €/hlö(sis. Alv). Sisältäen kahvituksen, puuron, ohjelman ja esittelyn. Ryhmäkoko min. 20 henkeä.

 

LUONTOA JA KULTTUURIA AISTIEN!

Teijon kansallispuistosta voi löytää koko Suomen luonnon ja sen monivivahteisuuden minikoossa keskellä varsinaissuomalaista kulttuurimaisemaa. Kansallispuiston kupeessa sijaitseva Mathildedalin ruukkikylä edustaa 1800 – luvun ruukkia punamultataloineen, kartanomiljöineen ja vanhoine tehdasrakennuksineen upean luonnon ja meren äärellä. Retken aikana nautimme luonnosta kaikin aistein kulttuuria unohtamatta. Ohjelma (n. 4,5 h):

- Saapuminen Teijon kansallispuistoon Luontokeskukseen. Aamukahvi ja sämpylä.
- Aisteihin perustuva rentouttava kävelyretki (2 h)kansallispuistossa luonto-oppaan johdolla. Retken aikana käytämme aistejamme luonnon monimuotoisuuden havainnoimiseen ja nautimme luonnon terapeuttisesta vaikutuksesta. Kävelyretki sopii kaikille.
- Nautimme keittolounaan sään salliessa ulkona, nuotion ääressä, muuten Luontokeskuksessa.
- Kulttuurituokiometsän helmassa: musiikkia, runonlausuntaa tai tarinatuokio.
- Retken aikana on myös mahdollisuus pysähtyä Mathildedalin ruukkikylään ja tehdä ostoksia.

PAKETIN HINTA: 1.4.-15.10.välillä 38 €/hlö (sis. Alv). Sisältäen kahvituksen, lounaan, oppaiden palvelut Teijon kansallispuistossa sekä kulttuurituokion. Ryhmäkoko min. 20 henkeä.


Meri-Teijo matkailualue  ja Teijon kansallispuisto

Tee kiehtova matka vuosisatain halki
Meri-Teijo tarjoaa elämyksellistä vapaa-aikaa ympäri vuoden. Merellinen luonto luo huikeat puitteet aktiivilomalle ja idylliset ruukkikylät vievät kiehtovalle matkalle vuosisatain taakse.


Meri-Teijon matkailualue on entisaikain ruukinpatruunoiden valtakuntaa. Alueella toimi aikoinaan kolme rautaruukkia, joista ensimmäinen perustettiin jo vuonna 1686. Ruukinpatruunat olivat aikansa mahtimiehiä, jotka teollisen toiminnan lisäksi vaikuttivat vahvasti ruukkeja ympäröineen kyläyhteisön kehitykseen. Jo keskiajalta periytyvän kartanokulttuurin kukoistaessa patruunat rakennuttivat työväelle omat asunnot, lapsille omat koulut ja ruukkiyhdyskunnalle jopa oman kirkkonsa. 

Ruukkien hiljentymisestä huolimatta Meri-Teijon alue muodostaa tänäkin päivänä elävän ja kehittyvän yhteisön, jossa matkailijan on helppo viihtyä. Raudan sijaan Meri-Teijossa valetaan nyt mieleenpainuvia elämyksiä luonnosta, historiasta, kulttuurista ja aktiivisesta liikkumisesta ympäri vuoden.

Tervetuloa tutustumaan ja nauttimaan hyvistä palveluistamme!
www.visitteijo.fi

 

Ei tapahtumia