Maaseudun Makumatka -herkutteluretki 72 €/hlö

Maaseudun Makumatka -herkutteluretki  72 €/hlö

Perniö on tunnettu jo rauta- ja keskiajalla. Sen perinteikäs ja rikas historia on aistittavissa pitäjän eri osissa. Nykyisin Perniö on tunnettu Suomen vilja-aittana ja rikkaana maatalouspitäjänä. Makumatkalla vieraillaan eri lähituottajien tiloilla, maistellaan paikallisia herkkuja, sekä kuullaan kiehtovia tarinoita. Kaiken kruunaa upeat historialliset tilat ja miljööt, sekä aito varsinais-suomalainen luonto. Retki sopii hyvin lähi- ja artesaaniruuasta, sekä eettisestä ruuasta ja ruokatuotannosta kiinnostuneille. Nyt Sinulla on oiva mahdollisuus hypätä monipuoliselle nautintojen matkalle ja kurkistaa kulisseihin!

Ohjelma (n. 6 h)
Mathildedalin Ruukkitehtaat, jossa nautimme aamukahvit: Paikallisen kyläpaahtimo Terhon paahtamaa kahvia talon oman saaristolaisleivän kera, sekä kuulemme alueen lyhyen historiikin. Mahdollisuus vierailla Teijon Tehtaat Vuosisatojen Saatossa –historianäyttelyssä. mathildedal.fi

Mathildedalin Kyläleipomossa leivotaan artesaanileipää juureen. Leipuri kertoo juurileivän valmistuksesta, sekä leipomon synnystä. Kaikki saavat mukaansa tuliaisleivän. kylaleipuri.fi Leipomosta voi ostaa Mathildedalin Kyläpanimon käsityöläisoluita tuliaisiksi. www.kylapanimo.fi

Lepolan siideritila ja Meritalon hillo- ja mehutila sijaitsevat Makarlanjärven rannalla. Meritalo on tunnettu kotimaisista marjoista valmistetuista hilloista, mehuista ja hyytelöistä. Raaka-aineet tulevat suoraan luonnosta tai viljelijöiltä. meritalo.com Lepola Drinks perustettiin täydentämään Meritalon tuoteperhettä. Ensimmäiset Lepola juomat lanseerattiin 2018. Lepolassa valmistetaan mm. omenasiideriä perinteisin menetelmin. www.lepoladrinks.fi. Vierailun aikana maistatuksia ja tuotteiden ostomahdollisuus.

Kirakan kalkkunatilalla Lindholmin perhe kertoo tilan historiasta ja kalkkunan tuotannosta. Vastuullisuus eläinten hoidossa ja kasvatuksessa on tilalle erittäin tärkeää. Kirakka on tunnettu erityisesti savukalkkunastaan. Vierailun aikana maistatuksia ja tuotteiden ostomahdollisuus. savukalkkuna.fi

Tilakäynnit päättyvät Veljesten Kurkut –tilalle. Veljesten Kurkut on nimensä mukaisesti perheen veljesten yritys. Tila on viljelyn lisäksi erikoistunut hapattamalla valmistettuihin suolakurkkuihin. Veljesten suolakurkut viljellään, valmistetaan ja pakataan Perniössä, Vainion perhetilalla. Vierailun aikana maistatuksia ja tuotteiden ostomahdollisuus. veljestenkurkut.fi

Maukas retkipäivä päätetään upeaan kattaukseen Kalliolaaksonlinnassa. Kalliolaakson isäntäpari on loihtinut upean päivällisen ja isäntäpari kertoo linnan historiasta. Vierailijat tutustuvat myös linnan muuriin ja torniin, jossa on käsityöpuoti. kalliolaaksonlinna.com.

Linnan herkuttelubuffet menu:
-Paahdettua hirvensarvijäkälää
-Vihersalaatti hunajamelonin ja kurkun kera
-Tomaatti sipuli mozarella ja oma pesto
-Juustoinen sienisalaatti a la Kalliolaakso
-Paahdettua parsaa ja pähkinää (sesonki)
-Marinoituja luomupapuja
-Veljesten suolakurkut hunajan kera
-Keitetyt perunat
-Katkarapu cesar
-Savulohimousse
-Konjakki merilohta kuumana omasta savustamosta
-Talon oma luomumaksapate’
-Itse savustettua kukonpoikaa (kuumana pöytään)
-Ylämaannaudan paahtopaisti piparjuurikastike
-Kalliolaakson oma leipä ja juustotarjotin

PAKETIN HINTA: 72 €/hlö (sis. Alv 14 %). Sisältäen aamukahvituksen, maistatukset, tuliaisleivän, päivällisen ja ohjelman. Paketti on tarjolla ympäri vuoden. Ryhmäkoko min. 40 henkeä. Pidätämme oikeuden ohjelma- ja hinnanmuutoksiin. Tilaisuuden lopullinen henkilömäärä tulee ilmoittaa viimeistään 14 vrk ennen tilaisuutta. Minimilaskutusperusteena toimii vahvistettu osallistujamäärä.
Erikoisruokavalioista perimme + 2€/hlö lisämaksun.

Pakettien varaukset ja tiedustelut: Hotel Mathildedal/Ruukkimatkailu Oy, Ruukinrannantie 6, 25660 Mathildedal info@www.mathildedal.fi tai 050 – 3542487 .