Historian havinaa – 55 €/hlö

Historian havinaa – 55 €/hlö

Perniö on tunnettu jo rauta- ja keskiajalla. Sen perinteikäs ja rikas historia on aistittavissa pitäjän eri osissa. Nykyisin Perniö on tunnettu Suomen vilja-aittana ja rikkaana maatalouspitäjänä. Perniössä on myös useita ruukkeja ja pitäjässä onkin useita 1600-1800 –luvun ruukkimiljöitä, kuten Mathildedalin ja Teijon ruukkikylät.

Kalliolaakson linna on Mattsonin perheen elämäntyö. Se on kahden ihmisen omin käsin rakentama unelma, jossa tiivistyy 200 vuotta perniöläistä historiaa ja nykyhetkeä. Mathildedalin ruukkikylä edustaa 1800 – luvun ruukkia punamulta taloineen, kartano-miljöineen ja vanhoine tehdas-rakennuksineen upean luonnon ja meren äärellä.

Ohjelma ( n. 5 h)
– Vierailu Yliskylän kirkossa, jossa Suomen vanhin toiminnassa oleva hautausmaa sekä Rautakautinen kalmisto vuodelta 1100. Opas kertoo kirkon historiasta

– Ruokailu Kalliolaaksonlinnassa wanhanajan malliin. Kalliolaakson isäntäpari on loihtinut upean lounaan, joka nautitaan perinteisesti päreiltä. Ruokailun jälkeen isäntäpari kertoo Linnan historiasta ja linnaan liittyviä tarinoita. Vierailijat tutustuvat myös Linnan muuriin ja torniin, jossa on käsityöpuoti.

Linnan wanhanajan menu:
Puolikas Sika Grillattuna,
Uuniperuna + lisukkeet
Kaalisalaattia kuminan ja juuston kera
Kalliolaakson omaa luomuleipää
Tilan omaa kylmäpuristettua marjatuoremehua ja vettä

– Matka jatkuu kohti Mathildedalin ruukkikylää, jossa pienen kävelyretken aikana tutustumme ruukkitehdasalueen vanhoihin rakennuksiin ja niiden historiaan oppaan johdolla. Teemme lyhyen kurkistuksen Teijon alueen ruukkien historiaan ja tähän päivään, sekä vierailemme Teijon Tehtaat Vuosisatojen Saatossa –historianäyttelyssä, jossa on esillä Teijon alueen ruukeissa valmistettuja koneita ja laitteita.

– Päivän päätteeksi kahvit käsin leivotulla leivonnaisella café Mathildedalissa, joka sijaitsee 1860 –luvulta peräisin olevassa koneistamo –rakennuksessa, meren äärellä.

-Retken aikana on myös ostosmahdollisuus.

PAKETIN HINTA: 55 €/hlö (sis. Alv). Sisältäen ruokailun, kahvituksen ja oppaiden palvelut. Paketti on tarjolla ympäri vuoden. Ryhmäkoko min. 40 henkeä.

Räätälöimme myös erillisiä ohjelmakokonaisuuksia toiveidenne mukaan! Pidätämme oikeuden ohjelma- ja hinnanmuutoksiin. Tilaisuuden lopullinen henkilömäärä tulee ilmoittaa viimeistään 14 vrk ennen tilaisuutta. Minimilaskutusperusteena toimii vahvistettu osallistujamäärä. Erikoisruokavalioista perimme + 2€/hlö lisämaksun. Kaikki ruoka on laktoositonta.

Pakettien varaukset ja tiedustelut: Ruukkimatkailu Oy, Ruukinrannantie 8, 25660 Mathildedal info@mathildedal.fi tai 050 – 3542487 . www.mathildedal.fi