Mathildedalin Ruukkikylä ja Westersin luomupuutarha – 49 €/hlö

Mathildedalin Ruukkikylä ja Westersin luomupuutarha – 49 €/hlö

Tutustu Mathildedalin ruukkikylään ja sen historiaan. Kylä edustaa 1800 – luvun ruukkia punamulta taloineen, kartano-miljöineen ja vanhoine tehdas-rakennuksineen upean luonnon ja meren äärellä. Retken aikana kurkistamme alueen ja koko Suomen teolliseen historiaan, sekä siihen liittyviin tarinoihin ja tapahtumapaikkoihin.

Westersin luomupuutarha Kemiönsaarella tarjoaa puutarhan taikaa: kukkaloistoa & yritti-istutuksia upeassa vanhassa maaseutumiljöössä. Kiilan ja Mathildedalin kylien raitit kuuluvat valtakunnallisesti suojeltuihin kulttuuriympäristöihin.

Ohjelma (n. 5,5 h)

 

  • Nautimme kahvit leivonnaisella café Mathildedalissa, joka sijaitsee 1860 –luvulta peräisin olevassa koneistamo –rakennuksessa, meren äärellä.
  • Pienen kävelyretken aikana tutustumme ruukkitehdasalueen vanhoihin rakennuksiin ja niiden historiaan oppaan johdolla. Teemme lyhyen kurkistuksen Teijon alueen ruukkien historiaan ja tähän päivään, sekä vierailemme Teijon Tehtaat Vuosisatojen Saatossa –historianäyttelyssä, jossa on esillä Teijon alueen ruukeissa valmistettuja koneita ja laitteita.
  • Matka jatkuu historiallisen Strömman kanavan kautta Kemiönsaarelle. Strömman kanava on ainut paikka Suomessa, jossa vuorovesi-ilmiö on nähtävissä silmämääräisesti. Pysähdys Strömmassa on mahdollinen.
  • Saavumme Kiilan kylään, Westersin luomupuutarhaan. Nautimme värikkään lounaan Westersin kivimakasiinissa ja tutustumme tilan taidenäyttelyyn.
  • Opastettu kierros Westersin yritti- ja kasvipuutarhassa johdattaa meidät puutahurin ”taivaaseen”. Opas kertoo eri kasveista, viljelymenetelmistä, sekä esittelee tilan.
  • Matkaa voi jatkaa kohti Halikkoa, jolloin Angelniemen ja Kokkilan välinen osuus kuljetaan lossilla.
  • Retken aikana on myös ostosmahdollisuus.

PAKETIN HINTA: 2.5.-30.9. : 49 €/hlö (sis. Alv). Sisältäen kahvituksen, lounaan ja oppaiden palvelut. Ryhmäkoko min. 20 henkeä.

Räätälöimme myös erillisiä ohjelmakokonaisuuksia toiveidenne mukaan! Pidätämme oikeuden ohjelma- ja hinnanmuutoksiin. Tilaisuuden lopullinen henkilömäärä tulee ilmoittaa viimeistään 14 vrk ennen tilaisuutta. Minimilaskutusperusteena toimii vahvistettu osallistujamäärä. Erikoisruokavalioista perimme + 2€/hlö. Kaikki ruoka on laktoositonta.

Pakettien varaukset ja tiedustelut: Ruukkimatkailu Oy, Ruukinrannantie 8, 25660 Mathildedal info@mathildedal.fi tai 050 – 3542487 . www.mathildedal.fi